Черговий «подарунок» від «руського миру» виявили на Чернігівщині

У Чернігівській області триває гуманітарна ініціатива «Збройні Сили України підставляють плече». Зокрема, саперна група військовослужбовців оперативного командування «Північ» своєчасно реагує на прохання жителів населених пунктів області, що були тимчасово окуповані військами рф, обстежують території щодо наявності вибухонебезпечних предметів.

Відступаючи поспіхом окупанти залишили пособі чимало небезпечних подарунків від «руського міру» для мирних мешканців.
Так, в селі Довжик, господиня одного з дачних будинків побачила у своїй хаті підозрілий предмет та звернулася по допомогу до військових саперів. В ході обстеження цього дому було знято розтяжку та вилучено бойову гранату.
В цьому населеному пункті вороги жили в окремих будівлях, в центрі села зробили блокпост, на фермерському господарстві сиділи їхні снайпери і спостерігачі, а на околиці попід лісом облаштували позиції.
Військові сапери обстежили кладовище, фермерське господарство, подвір’я та присадибні ділянки, дороги до городів та пасовище.
Крім зачистки території військовослужбовці проводять профілактичну роботу щодо добровільної здачі населенням набоїв, боєприпасів та зброї, залишеної окупантами.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?